LNI | Lloyds Bank introduceert automatisch meedalen in tariefklassen voor hypotheken

Bel direct: 038 - 385 71 11

Lloyds Bank introduceert automatisch meedalen in tariefklassen voor hypotheken

07-01-2019

Vanaf januari 2019 heeft Lloyds Bank het beleid voor de tariefklassen van hypotheken verruimd. Klanten profiteren nu direct van een lagere rente als de hypotheek door (extra) aflossen in een lagere tariefklasse valt. Hiermee zet Lloyds Bank een grote stap in de verbetering van haar dienstverlening.

Hoe werkt het?

  • Valt de hypotheek door (extra) aflossingen in een lagere tariefklasse? Dan betaalt de klant vanaf de eerstvolgende maand de lagere rente die bij die lagere tariefklasse hoort. Lloyds Bank controleert dit aan het einde van iedere maand voor alle klanten. Bij het bepalen van de rente kijken ze naar de rentetarieven op de dag waarop de rente voor het laatst is vastgezet en de hypotheekvorm(en) die de klant heeft. Ter bevestiging ontvangt de klant een brief van Lloyds Bank waarin staat wat de nieuwe tariefklasse, rente en maandbedrag worden voor de resterende duur van de rentevastperiode.
  • Op verzoek verlagen ze de rente tijdens de rentevastperiode als de hypotheek door een waardevermeerdering van de woning in een lagere tariefklasse valt. De klant moet de waardevermeerdering aantonen. 

Voor welke hypotheken geldt het?

Deze verbetering geldt voor alle lopende en nieuwe hypotheken van Lloyds Bank en de volgende hypotheken (met een tariefklasse-indeling) van Bank of Scotland:

  • Bank of Scotland Hypotheek (offerte aangevraagd na 24-09-2007)
  • Bank of Scotland Budget Hypotheek
  • Bank of Scotland Easy Hypotheek